top of page

Foto: Susanne Bergstrøm

Kabinene 1.jpg

Som et motsvar på dagens kysthytte-kultur og privatisering var utgangspunktet for utformingen av de modulbaserte kabinene et minimalt fotavtrykk tilpasset landskapet. Kabinformen samt de besøkende må forholde seg til stedets premisser.

 

 

Med utgangspunkt i en størrelse som kan romme to voksne og to barn, blir kabinene utformet med maksimal plassutnyttelse og gir en form med muligheter for ulikt bruk inne som ute. Kabinene vil festes i landskapet gjennom fire stag som plasseres i fire borrehull. Når kabinen skal flyttes vil den kun etterlate fire små hull i landskapet.

Kabinene 2.jpg
Kabinene 3.jpg

Illustrasjoner: Per Erik Aadland, Guro Rød Alver og Ingvild Garford Bennett

Nullmeteroverhavet__kristinbergen68_2.jp

Foto: Kristin Moe

Foreningen Nullmeteroverhavets første kabin er plassert på Duøy.

Øyen ligger i Øygarden Kommune og inngår i Bergen og Omland Friluftsråd sine områder. Vestland fylkeskommune og Øygarden kommune har bidratt økonomisk. Arkitektur og tilvirkning har Morogmar arkitekter as v/ Mats Rustøy og sivilarkitekt Per Erik Aadland stått for. Kabinen på Duøy ble ferdigstilt våren 2017. Den har vært i flittig bruk gjennom hele sesonger fra mai til oktober. 

Hvordan komme seg til Duøy? 📍

 

For å komme seg til Duøy, tar man seg fra Møvik ved padling. For utleie av kajakk: https://www.northernexposure.no/index.php/utleie-2/

 

Padling: Ca 30 min. rolig padling fra Møvik

Beliggenhet: https://ut.no/turforslag/1112155142/kajakktur-ved-mvik-vest-i-ygarden

Det er god fortøyningsplass på nordvestsiden og bak en holme på østsiden. 

Foto: Andre Marton Pedersen

Foreningen Nullmeteroverhavets andre kabin er plassert på Ånesvika.

Viken ligger i Øygarden Kommune og inngår i Bergen og Omland Friluftsråd sine områder. Vestland fylkeskommune og Øygarden kommune har bidratt økonomisk, og arkitekturprosjektering har sivilarkitekt Per Erik Aadland stått for. Lundmark Bygg har bygget kabinen i en hall, og har fått den fraktet med ferge og plassert den i Ånesvika vinteren 2019/2020.

Hvordan komme seg til Ånesvika? 📍

 

For å komme seg til Ånesvika, starter man med ved Gangstøgarden Ressurssenter ved gange, og Møvik kai ved padling. 

 

Normal gangtid: ca 1,5 t hver vei

Padling: Ca 2 timer rolig padling fra Møvik

Høyde: 1,5 m.o.h

Beliggenhet: https://ut.no/turforslag/1110821531/anesvika

 

Ved gange: Parker bilen ved Gangstøgarden Ressurssenter. Følg Storvegen og innerst på denne veien starter stien starter ved en grind. Etter endt grusvei, ta til venstre etter et grått hus. Følg skilting mot Sandeie. Etter Idlefjell kommer mer kupert terreng. Ta til venstre nede på flaten ved rester av en steingård. Det er vått i stien. Bruk godt skotøy. 

 

Ved padling: Det er fint å ta seg ut fra Møvik kai. Turen kan også padles fra Syltøy.

Foto: Kristin Moe

bottom of page